אגף החינוך בעיריית מודיעין נערך במרץ לשנת הלימודים תשפ"ו, עם דגש מיוחד על תמיכה בצוותים, חיזוק חוסן התלמידים, הטמעת בינה מלאכותית, ושינויים מבניים. הנה כל הפרטים החמים שהוצגו בישיבת המועצה האחרונה.
ביום שלישי, 1.7.25, הציגה ראש מינהל חינוך בעירייה, בתיה שוכן אורבוך, את סיכום שנת הלימודים תשפ"ה ואת ההיערכות לקראת השנה החדשה.
דגש מיוחד על שלומות צוותי החינוך בגני הילדים
על רקע המחסור הארצי בכוח אדם, שהשפיע גם על מודיעין, הושם זרקור מיוחד על נושא השלומות (WELL BEING) של צוותי החינוך בגני הילדים. העירייה פועלת בשיתוף פעולה עם קהילות ההורים להעלאת המודעות לנושא, וביצעה תהליך עירוני נרחב לרווחת הצוותים, שימשיך גם בשנה הקרובה. בין היתר, הוקם פורום עירוני לקידום שלומות בדגש על צוותי הגנים, ניתן מענה מיידי לתמיכה וטיפול במקרים פרטניים, בוצע סקר שלומות לכלל צוותי החינוך, וניתן ליווי ותמיכה לגננות חדשות.
בנוסף, 12 גני ילדים במודיעין יצאו לפיילוט בתוכנית חברתית-רגשית חדשנית בשם "תעצומות", במטרה ליצור אקלים מיטבי ולחזק את החוסן הפנימי של הילדים.
מחזקים את חוסן הנוער: "איפה הילד?" ממשיכה להצליח
תוכנית "איפה הילד?", המעניקה מרחב בטוח וכלים להתמודדות לילדים להורים גרושים בגילאי העל-יסודי, הוכתרה כהצלחה גדולה. בשנה החולפת השתתפו בה 99 תלמידים, והפידבקים החיוביים מלמדים על ירידה בתחושת הבדידות, עלייה בביטחון העצמי ומתן כלים חשובים להתמודדות. התוכנית המצוינת הזו צפויה להמשיך גם בשנה הקרובה.
מערכת החינוך בצל המלחמה: תמיכה רגשית ומודעות לאיומים
שנת הלימודים תשפ"ה התנהלה בצל מלחמת "חרבות ברזל", ובהמשך גם בזירה מול איראן. השירות הפסיכולוגי החינוכי והצוותים סיפקו מענה רגשי חשוב לתלמידים ולהורים. בנוסף, מחלקת ביטחון קהילתי במינהל החינוך יצאה בתוכנית מיוחדת להעלאת המודעות לאיום האיראני בקרב בני נוער, במטרה להגן עליהם מפני ניסיונות גיוס להפצת מסרים והסתה ברשתות החברתיות. מדריכי המוגנות שוחחו עם בני הנוער בכל בתי הספר העל-יסודיים (מכיתה ז' ומעלה) והסבירו על דרכי הפעולה של גורמים עוינים והסכנות לבטחון המדינה. בצל המלחמה, תלמידים יצרו גם אלבום הנצחה לנופלים בשיתוף המשפחות השכולות ובית יד לבנים, לקחו חלק בטקס נטיעות בחורשת הנופלים, והשתמשו באפליקציה לניווט בין משעולי ההנצחה לזכר החללים, שם למדו על מורשתם וסיפורם האישי.
קפיצה לבינה מלאכותית: מודיעין בחזית הטכנולוגיה החינוכית
שנת הלימודים תשפ"ו תשים דגש רב על שימוש בכלי בינה מלאכותית (AI). בגני הילדים יתחיל תהליך מרתק להטמעת כלי AI לגיל הרך, שיסייעו באבחון מוקדם ושיפור מיומנויות. בבתי הספר, בהתאם ליעדי משרד החינוך, יילמדו כלי בינה מלאכותית באמצעות הפורטל הפדגוגי עם "מורה AI" במגוון תחומי דעת. במקביל, כבר החל תהליך הכשרה עירוני לצוותי החינוך בכלי AI, יחד עם מומחי הייטק שגויסו כמנטורים, והשתלמויות במרכז פסג"ה. מערכת החינוך במודיעין-מכבים-רעות מובילה בתחום זה ועשתה קפיצת מדרגה משמעותית לעולם המתקדם של הבינה המלאכותית.
שינויים מבניים ונתוני תלמידים לשנת תשפ"ו
- בתי ספר יסודיים: מספר בתי הספר היסודיים יצטמצם מ-49 ל-47, עקב ירידה במספר התלמידים בשכבות הגיל הנמוכות.
- בית הספר "אבני חן" ייסגר ותלמידיו ילמדו בבית הספר "חוט השני".
- בית הספר "נתיב זבולון" (הממ"ד הראשון בעיר) ייסגר ותלמידיו ילמדו בבית הספר "משואות נריה".
- בתי הספר הנסגרים והקולטים עברו תהליך רגשי, חברתי וחינוכי עמוק, ויתקיימו אירועי פרידה בשבועיים הקרובים.
- גני ילדים: מספר גני הילדים נותר יציב, וייפתחו 166 גנים ברחבי העיר.
- סה"כ תלמידים: בשנת הלימודים הקרובה ילמדו במערכת החינוך העירונית 27,205 תלמידים (לעומת 27,287 בשנה החולפת).
פיתוח ובינוי מוסדות חינוך
- שכונת מורשת: צפויות להסתיים עד סוף אוגוסט 2025 העבודות להקמת בית ספר על יסודי ממ"ד (24 כיתות), אליו תעבור מדרשת אמי"ת בנות, וכן בנייתם של שישה גני ילדים בשכונה.
- "צלילים" (חינוך מיוחד): בית הספר לילדים על הרצף האוטיסטי, יכלול 18 כיתות, ועבודותיו צפויות להסתיים בתחילת 2026.
- "ארץ הצבר": בית ספר זה, שיכלול 24 כיתות, נמצא בעיצומן של העבודות ובנייתו צפויה להסתיים באוגוסט 2026.
- "גלים": בית ספר צומח לנוער עם התמודדויות רגשיות-חברתיות, שיפעל בשנה הקרובה במבנה של אחד מבתי הספר שנסגרים בעיר.
מערכת החינוך במודיעין ממשיכה להתפתח, להשקיע בצוותים ובתלמידים, ולהתמודד עם האתגרים בזמנים מורכבים אלו, כל זאת תוך מבט קדימה לעתיד טכנולוגי וחדשני.